За рік українських водіїв оштрафували на майже 260 мільйонів гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За рік українських водіїв оштрафували на майже 260 мільйонів гривень

Казна та Політика
480
Водії сплатили майже 260 млн грн штрафів за рік роботи в Україні систем автофіксації порушень правил дорожнього руху (ПДР), які були встановлені в червні 2020 року в Києві та на дорогах державного значення.
Про це повідомила платформа для роботи з відкритими даними OpenDataBot.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете останні важливі новини для автомобілістів. Підписуйтесь, щоб не пропустити.
«За рік камери автофіксації ПДР зафіксували 1 742 099 порушень. Було сплачено 259 598 532 грн штрафів. Проте на аварійність це не вплинуло», — сказано в повідомленні.
За рік українських водіїв оштрафували на майже 260 мільйонів гривень
Як відзначається, камери автофіксації ПДР були розміщені в Києві та на дорогах державного значення у червні 2020 року. В iнших областях камер не було. Кількість порушень, зафіксованих камерами, за рік знизилась. Якщо за перший місяць було 425 тисяч порушень, то зараз це число не перевищує 112 тисяч.
Однак на аварійність на дорогах нововведення не вплинуло.
Попри загальний ріст кількості ДТП в Україні, кількість аварій з постраждалими зменшується. Так, наприклад, число ДТП з постраждалими в Києві зменшилась на 3,5%, а із загиблими — майже на 11,6%. Щоправда, частина областей, в яких камери встановлені не були, мають схожу динаміку.
В інших областях ріст кількості ДТП також незначний. А у Львівській, Миколаївській та Кіровоградській областях кількість ДТП навiть зменшилася.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас