Водіїв пропонують позбавляти водійського посвідчення за перевищення швидкості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Водіїв пропонують позбавляти водійського посвідчення за перевищення швидкості

Особисті фінанси
2334
Finance.ua як портал, що дбає про ваші доходи, дізнався, що депутати зареєстрували законопроєкт № 6214, яким пропонують посилити відповідальність за перевищення встановлених обмежень швидкості руху транспортних засобів у населених пунктах.
“Надмірна швидкість є найголовнішим фактором смертельних аварій на дорогах України і особливо в населених пунктах, де розташовані школи, дитячі садочки, аптеки, офіси, магазини, ресторани, розважально-торговельні та спортивно-оздоровчі комплекси, де зазвичай багато пішоходів та велосипедистів. Радикальні кроки та високі штрафи можуть стати найдієвішим стимулом для наших водіїв їздити суворо за правилами”, – сказано в пояснювальній записці до проєкту закону.
Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкт, пропонується ввести санкції щодо водіїв, які перевищили швидкість при русі в межах населених пунктів:
  • перевищення швидкості в населеному пункті більш ніж на 30 км/год. покарання – штраф 1700 грн;
  • перевищення швидкості в населеному пункті більш ніж на 50 км/год. Покарання – позбавлення права керувати транспортним засобом на термін від 3 до 6 місяців;
  • перевищення швидкості в населеному пункті більш ніж на 70 км/год. Покарання – позбавлення права керувати транспортним засобом на термін від 6 місяців до одного року.

Довідка Finance.ua:

  • в населених пунктах діє обмеження 50 км/год (крім окремих ділянок з лімітом 80 км/год, виділених відповідним дорожнім знаком). Покарання за перевищення швидкості має дві градації – на 20 або 50 км/год, і діє поза незалежності від того, де зафіксовано порушення – в населеному пункті або поза ним;
  • зараз при перевищенні дозволеної швидкості на 20 км/год штраф становить 340 гривень, а на 50 км/год – 1700 грн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас