SkyUp змінив правила обміну квитків за більшістю тарифів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SkyUp змінив правила обміну квитків за більшістю тарифів

Особисті фінанси
419
Україна веде переговори з компанією SpaceX щодо запуску вітчизняного супутника наприкінці грудня 2021 року.
Про це розповів віцепрем’єр-міністр — міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в інтерв’ю телеканалу «Перший Діловий».
«Реально в нас є вікно запустити наш апарат тільки в грудні за допомогою іноземного оператора, яким у даному випадку є компанія SpaceX», — розповів Уруський.
Він додав, що наразі ведуться переговори з компанією щодо визначення сумісності українського апарату з ракетоносієм. За словами Уруського, він особисто відвідав КБ «Південмаш» для перевірки технічного стану супутника, який уже майже готовий. «Космічний апарат практично готовий. Він потребує кінцевого аналізу і експлуатаційних перевірок готовності до запуску», — зазначив віцепрем’єр.
Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський поставив перед Мінстратегпромом завдання вивести на навколоземну орбіту космічний апарат дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) «Січ 2−30 (2−1)» до кінця цього року.
Україна вже мала на орбіті свої космічні апарати: супутники оптичного ДЗЗ «Січ-1», «Січ-2» та радіолокаційного ДЗЗ «Океан-О». Ці космічні апарати виводилися в космос в період з 1995-го до 2011 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас