Цифрова трансформація соцсфери дозволить заощадити до 11 млрд гривень щороку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Цифрова трансформація соцсфери дозволить заощадити до 11 млрд гривень щороку

Казна та Політика
212
Цифрова трансформація соціальної сфери — введення єдиної інформаційної системи соціальної сфери — дозволить заощадити до 11 млрд гривень щороку.
Про це віце-прем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив на брифінгу Міністерства цифрової трансформації та Міністерства соціальної політики.
«Єдина інформаційна система соціальної сфери необхідна як для кожного українця, так і для держави. Система допоможе максимально спростити процес отримання послуг для українців. Більше не потрібно буде збирати десятки папірців і місяцями чекати розгляду заяв на субсидію або призначення пенсії. А державі вона дозволить формувати ефективну соціальну політику і відстежувати корупційні ризики», — зазначив Федоров.
Також він анонсував популярні соціальні послуги, які найближчим часом з’являться в мобільному додатку «Дія»: отримання субсидій, призначення пенсій та послуги для внутрішньо переміщених осіб.
«Система, яку ми представили сьогодні, — це справжня революція у сфері соціального захисту — адміністративна, фінансова, ідеологічна. Її інформаційне ядро — єдиний соціальний реєстр, створений замість десятка реєстрів та інформаційних систем. Ми вперше на практиці реалізуємо принцип єдиного соціального вікна для кожної людини, зручного та позбавленого корупції», — зазначила міністр соціальної політики Марина Лазебна.
Пілотна версія Єдиної інформаційної системи соціальної сфери вже працює в чотирьох територіальних управліннях соціального захисту населення та п’яти територіальних громадах Київської та Житомирської областей. Запуск системи на всій території України відбудеться наступного року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас