Львів хоче пускати в ресторани тільки вакцинованих або з ПЛР-тестом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львів хоче пускати в ресторани тільки вакцинованих або з ПЛР-тестом

Світ
505
У Львові можуть ввести норму щодо вимоги сертифіката про вакцинацію або довідки про негативний ПЛР-тест для відвідувачів закладів громадського харчування.
Про це сказав мер міста Андрій Садовий в ефірі радіо «Люкс FM», цитує пресслужба міськради Львова.
Відзначається, що таку норму, поширену в Європі, можуть ввести через стрімке поширення коронавірусної інфекції. Однак це не питання найближчих днів. Також влада планує відправити дітей 5-11 класів на дистанційне навчання з 18 жовтня.
Пряма мова Садового: «На жаль, ми спостерігаємо динаміку поширення коронавірусу у Львові, в Україні. Тому ми прийняли рішення, що з 18 жовтня на тиждень дітей 5-11 класів відправляємо на дистанційне навчання. Потім буде тиждень осінніх канікул, тому в цілому вийде десь два з половиною тижні для того, щоб розірвати хвилю захворюваності. Учні 1-4 класів продовжують ходити в школу, а діти – в дитячі садки.
Сьогодні-завтра ми ухвалимо такі рішення щодо бізнесу. Повинна бути обов’язкова вакцинація працівників підприємств торгівлі, громадського харчування.
Також ми плавно підходимо до тієї норми, яка є в багатьох європейських країнах: відвідувачі закладів громадського харчування повинні мати або сертифікат про вакцинацію, або довідку про негативний ПЛР-тест. Це не буде введено у Львові найближчими днями, оскільки рівень вакцинації значно менший, ніж в інших країнах. На сьогодні десь третина населення нашого міста вже вакцинована».
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас