США працюють над запуском цифрового долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США працюють над запуском цифрового долара

Фінтех і Картки
609
Федеральна резервна система США планує на цьому тижні почати вивчати потенціальні переваги та ризики випуску американської цифрової валюти.
Водночас думки щодо цифрового долара у ФРС розділилися, тому малоймовірно, що рішення про випуск буде ухвалене найближчим часом, пише The Wall Street Journal.
На відміну від приватних криптовалют, зокрема Bitcoin, цифровий долар випускатиметься центробанком США нарівні з доларовими банкнотами та монетами.
Прихильники ідеї вважають, що цифровий долар прискорить обіг коштів та залучатиме у процес більше людей, які не мають банківських рахунків.
Головним стимулом запуску цифрового долара називають бажання США не відставати від інших країн, в яких вже готуються до введення CBDC (цифрової валюти від центробанку).
Голова ФРС Джером Павелл наголосив, що у запуску цифрового долара є недоліки. Він заявив, що американці віддають перевагу готівці й у разі введення цифрового долара, влада зможе перевірити будь-який рух грошей, що знижує конфіденційність.
ФРС опублікує документ з своїми висновками та звернеться до громадськості, щоб дізнатися думку простих американців щодо запуску цифрової валюти США.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас