Visa створила «мережу мереж» для обміну цифровими валютами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Visa створила «мережу мереж» для обміну цифровими валютами

Фінтех і Картки
455
Visa розробила «універсальний платіжний канал» (UPC), який з’єднує кілька мереж блокчейнів, забезпечуючи безпечний переказ цифрових валют.
Про це пише Investing.com.
Компанія називає нову систему «універсальним адаптером» для блокчейнів, який дозволить центральним банкам, підприємствам і споживачам безперешкодно обмінюватися цифровими валютами.
«У найближчі роки багато центральних банків, ймовірно, впровадять якусь форму цифрової валюти. У міру збільшення мереж цифрових валют, кожна з яких має унікальні конструктивні особливості, ймовірність того, що споживачі, підприємства і продавці роблять операції в одній мережі і використовують один і той же тип грошей, зменшується», – зазначає компанія.
UPC буде з’єднувати різні мережі блокчейнів, встановлюючи між ними виділені платіжні канали – чи то з’єднання мереж центральних банків – CBDC (Central Bank Digital Currency) – між країнами, чи з’єднання мереж CBDC з перевіреними приватними мережами стейблкойнів.
«Нові надійні блокчейни можна легко додати в мережу мереж, створивши нові канали оплати в хабі UPC», – пояснює можливості нової мережі Visa.
Спеціалізовані платіжні канали UPC будуть створені поза блокчейном і будуть використовувати смарт-контракти для зворотного зв’язку з різними мережами блокчейнів, забезпечуючи безпечну і надійну високу пропускну здатність транзакцій і підвищуючи загалом швидкість операцій.
«В кінцевому підсумку рішення UPC націлене на те, щоб служити мережею мереж блокчейнів, відстежуючи рух грошей, незалежно від того, чи відбуваються вони в мережі Visa чи за її межами», – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас