Що буде з тарифами на ЖКГ — Шмигаль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з тарифами на ЖКГ — Шмигаль

Казна та Політика
1091
Кабінет міністрів виділив 30 мільярдів гривень на компенсації теплокомуненерго за різницю в тарифах на житлово-комунальні послуги.
Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.
План Кабміну передбачає:
Тарифи на газ для населення не змінено. По словами прем’єра, в травні в Україні запустили річний продукт, який передбачає ціну менше 8 грн за куб. м, ціна не змінюється весь опалювальний сезон.
Тарифи на тепло і гарячу воду не змінено. Шмигаль зазначив, що ці тарифи встановлюють місцева влада.
“Ми забезпечили всі умови, щоб підвищення тарифів не було, і будемо на цьому наполягати. “Нафтогаз” пропонує трирічний контракт – 7,42 за куб газу для цього опалювального сезону, ця ціна не буде збільшуватися. У місцевих керівника немає об’єктивних підстав підвищувати тарифи на тепло і гарячу воду”, – зазначив он.
Шмигаль додав, що вже 70% ТКЕ уклали трирічний контракт, уряд працює над питанням компенсації ТКЕ різниці в тарифах. Понад 300 млрд гривень буде перераховано ТКЕ на це.
Також Кабмін знизив тарифи на е/е для 80% домогосподарств – з 1 жовтня тариф складе 1,44 грн для тих, хто споживає менше 250 кВт/год на місяць. Для тих, хто споживає більше – тариф залишиться без змін. Тарифи на електроопалення також зростати не будуть.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас