Кабмін виділив майже півмільярда гривень на допомогу по безробіттю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін виділив майже півмільярда гривень на допомогу по безробіттю

Казна та Політика
127
Кабінет Міністрів на засіданні 15 вересня ухвалив рішення про виділення 460 мільйонів гривень Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування для фінансової допомоги на випадок безробіття.
Finance.ua, як портал, що дбає про ваші доходи, вирішив нагадати, як визначається розмір допомоги з безробіття.
“Таке рішення Уряду дозволить забезпечити в повному обсязі фінансування виплати допомоги по часткову безробіттю на період карантину”, – сказано в повідомленні Мінекономіки.
Програму по частковому безробіттю на період карантину було запроваджено у 2020 році для підтримки працівників, які постраждали внаслідок скорочення економічної діяльності підприємств.
“Така фінансова підтримка допомогла зберегти робочі місця та запобігти стрімкому зростанню безробіття під час пандемії. Рішення Уряду дозволить повністю погасити заборгованість по виплаті за цією програмою”, – зазначила заступниця Міністра економіки України Світлана Глущенко.
Крім того, Уряд затвердив Порядок використання коштів державного бюджету, які спрямовуються для виплати допомоги по частковому безробіттю під час карантину.
Розмір допомоги визначається у відсотках до середньої заробітної плати (доходу). Залежно від тривалості страхового стажу безробітний отримає допомогу, якщо:
  • стаж до 2 років – 50% до середньої заробітної плати;
  • від 2 до 6 років – 55%;
  • від 6 до 10 років – 60%;
  • понад 10 років – 70%.
Максимальний розмір допомоги не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб – 9 080 грн.
Мінімальний розмір допомоги з безробіття:
  • якщо страховий стаж протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної менше ніж 6 місяців, становить 650 грн (на період карантину – 1 тис. грн).
  • якщо страховий стаж протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить більше шести місяців – 1 800 грн.
Цю виплату отримують громадяни, які:
  • протягом року, що передував реєстрації в службі зайнятості мають страховий стаж менше шести місяців;
  • молоді люди, які закінчили навчання в закладах середньої/вищої освіти або звільнені зі строкової військової служби і які вперше шукають роботу;
  • внутрішньо переміщені особи, які документально не можуть підтвердити періоди роботи.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас