Шмигаль назвав пріоритети в подоланні коронакризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль назвав пріоритети в подоланні коронакризи

Казна та Політика
176
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час дискусійної панелі форуму «Європа: напрямок відбудови» у польському місті Карпач розповів про сценарії виходу з кризи, спричиненої пандемією COVID-19.
Про це повідомляє Урядовий портал.
Участь у заході також взяли голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький і Прем’єр-міністр Словенії Янез Янша.
«Криза, спричинена пандемією COVID-19, торкнулася всього світу, тому й шукати шляхи подолання викликів країни мають разом», – зазначив Шмигаль.
Він підкреслив, що є кілька сценаріїв виходу з кризи, і спільний виклик країн сьогодні – забезпечити рівномірне і справедливе відновлення для всього суспільства.
Глава Кабміну назвав низку пріоритетів, без яких сьогодні неможливо вийти з кризи: «По-перше, необхідно мати розуміння й бачення стратегії. Уперше за час незалежності України ми розробили економічну стратегію розвитку до 2030 року, яка містить понад 30 векторів і 12 програм».
Шмигаль додав, що багато зусиль Україна сьогодні докладає і для розвитку медичної системи.
«Уже наступного року бюджет на медицину буде перевищувати бюджет 2019 року удвічі. Паралельно з реформуванням медицини ми змінюємо й підходи. Більше уваги приділяємо науковій основі, розробкам і виробництву власних ліків та вакцин», – зазначив очільник українського уряду.
Крім того, за словами Прем’єр-міністра, економічне відновлення неможливе без підтримки урядом та бізнесом інфраструктурних проєктів.
«Президент Володимир Зеленський ініціював програму «Велике будівництво». В Україні є можливість будувати дороги, відновлювати інфраструктуру, мости, аеропорти, вокзали. Ми багато уваги приділяємо державно-приватному партнерству, що також є важливим напрямком подолання кризи. Уряди мають взяти лідерство, щоб виводити країни з кризи, але без підтримки суспільства й бізнесу неможливо здолати виклики, з якими ми стикаємося», – наголосив Шмигаль.
Серед іншого очільник уряду відзначив важливість «зеленого» переходу, оскільки це «не лише про зміни клімату, а й про добробут людей, значні інвестиції, розвиток водневих технологій та інших інноваційних напрямків».
На завершення Шмигаль підкреслив, що країни мають приділяти увагу розвитку торгівлі й інвестиційного простору та робити спільні кроки для посилення безпеки в регіоні.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас