Нацбанк назвав ключові ризики для економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк назвав ключові ризики для економіки

Казна та Політика
460
Ключовими ризиками для економіки є значне посилення карантину в Україні та у світі, а також триваліший і суттєвіший, ніж передбачалося, інфляційний сплеск у світі.
Про це повідомляє пресслужба НБУ.
«Поширення нових варіантів коронавірусу може призвести до чергового посилення карантинних обмежень та послаблення економічної активності. Напрям впливу на інфляцію визначатиметься співвідношенням проінфляційних (через порушення виробничих ланцюгів) та дезінфляційних (через пригнічення сукупного попиту) чинників», — сказано в повідомленні.
Довший, ніж очікується зараз, ціновий сплеск на сировинних ринках та в країнах — торговельних партнерах тиснутиме на внутрішні ціни та загрожуватиме тривалішим відхиленням інфляції від цілі 5%.
Актуальними є й інші ризики проінфляційного характеру, зокрема ескалація військового конфлікту з Росією та різке погіршення умов торгівлі.
У разі суттєвого посилення фундаментального інфляційного тиску, а також стійкого погіршення інфляційних очікувань Національний банк готовий вжити додаткових заходів для повернення інфляції до цілі 5%.

Довідка Finance.ua:

  • 9 вересня Правління Національного банку України ухвалило рішення підвищити облікову ставку до 8,5% річних.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас