Податкова амністія: хто може не подавати декларацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова амністія: хто може не подавати декларацію

Особисті фінанси
23017
Введення з вересня в Україні так званої податкової амністії, яка передбачає надання одноразової добровільної декларації про доходи, позитивно позначиться на подальшому розвитку відносин нашої країни з Європейським Союзом.
Finance.ua розбирався, на яке майно можна не подавати декларацію:*
  • грошові кошти або банківські метали на суму до 400 тисяч гривень (за нинішнім курсом близько 14,8 тисячі доларів)
  • квартира площею до 120 квадратних метрів або будинок площею до 240 квадратних метрів.
  • земельні ділянки, сукупний розмір яких не перевищує норми безоплатної передачі, визначеної Земельним кодексом України;
  • один транспортний засіб особистого некомерційного використання (крім транспортного засобу, призначеного для перевезення 10 осіб і більше, легкового автомобіля з робочим об’ємом циліндрів двигуна 3 і більше літрів і середньоринкова вартість якого перевищує 400 тисяч гривень, мотоцикла з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 800 кубічних сантиметрів, літака, вертольота, яхти, катера). Тобто йдеться про не надто шикарний сімейний легковик вартістю до 14,8 тисячі доларів.
Раніше міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив в інтерв’ю, що так звана податкова амністія, яка стартує в Україні з вересня, дозволить легалізувати «зарплати в конвертах».

Довідка Finance.ua:

  • За словами голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, податкова амністія – це можливість для громадян вивести «в білу» свої активи, які були отримані з ухиленням від оподаткування. Нардеп підкреслив, що амністується тільки те, що отримано з ухиленням від оподаткування.
  • розрахунки економістів показали, що на руках у громадян є понад $50 млрд «ухильницьких» грошей в різних формах. «Ми не розраховуємо вивести все, але якщо буде виведена хоча б третина, або в районі $15-20 млрд – це буде дуже велика перемога. Якщо навіть менше – це теж перемога», – повідомив народний депутат.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас