Нерухомість в іпотеку: скільки можна заробити на оренді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість в іпотеку: скільки можна заробити на оренді

Нерухомість
3587
Інвестувати в нерухомість можна навіть без значного капіталу. Таким особистим досвідом поділився автор YouTube-каналу «Мільйонер за 7 років» Мирослав Король під час мітапа InvestInsight 3 — «Граблі інвестора-початківця».
За його словами, автори каналу взяли іпотечний кредит на два об’єкти нерухомості і зараз за рахунок орендної плати отримують більше, ніж іпотечні внески. Тобто оплата від орендарів перекриває іпотечні платежі.
Експерт порадив розглянути такий варіант інвестиції в нерухомість, як смарт-квартири.
«У нас зараз є проєкт, де ми вирішили розділити велике на мале: в нерухомості, наприклад, це означає, що двокімнатні квартири можна поділити на дві або три смарт-квартири, які потім можна вигідно здавати в оренду по 10 тис. гривень кожну», — розповів експерт.
Якщо ви все ще не підписані на телеграм-канал Finance.ua, рекомендуємо це зробити прямо зараз. Всього пару кліків — і найважливіші новини для ваших гаманців завжди будуть у вашому улюбленому месенджері.
Ставки за іпотекою. Якщо у інвестора не було жодної кредитної історії, то банки в Україні зможуть запропонувати вам іпотеку тільки з першим внеском в 50% від вартості нерухомості. Тобто поріг входу — це ті 50%, якщо іншу половину візьме на себе банк.
«Тому нашу першу квартиру ми взяли за 50% внеску. Щомісячний платіж у нас був 5 830 грн, а здавати ми її почали за 10 тис. грн. Тобто різниця нормальна виходила. Другий об’єкт ми вже взяли з кращою кредитною історією — за 30% початкового внеску — 70% взяв на себе банк. Але далі, скільки ми ходимо по ринку, нижче ніж 30% ми домогтися не можемо», — зазначив Мирослав Король
При цьому, за його словами, в США можна взяти іпотеку від 10% початкового внеску. Тобто обираючи інструмент інвестування в нерухомість, на думку експерта, з урахуванням зростання цін на нерухомість, навіть 30% на смарт-квартирах — це вже суттєва сума.
Важливо! Варто зазначити, що не можна здавати іпотечну нерухомість в оренду без згоди банку, а банки в більшості випадків такої згоди не дають.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас