Google і Microsoft виділять понад $ 30 мільярдів на підтримку кібербезпеки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google і Microsoft виділять понад $ 30 мільярдів на підтримку кібербезпеки США

Світ
271
У середу, 25 серпня, президент США Джо Байден провів у Білому домі зустріч з керівниками провідних технологічних компаній. Компанії Apple, Google і Microsoft, пообіцяли допомогти зміцнити кібербезпеку США.
Про це повідомляє The Verge.
Зобов’язання розрізняються залежно від компанії, але варіюються від мільярдних витрат на кібер-інфраструктуру до надання допомоги в ланцюжку постачання і навчання. Провести таку зустріч президента США змусила низка великих кібератак на урядові установи США та енергетичну інфраструктуру, таку як Colonial Pipeline.
«Реальність така, що велика частина нашої критично важливої інфраструктури належить і управляється приватним сектором, і федеральний уряд не може впоратися з цією проблемою самотужки», – сказав Байден на зустрічі.
Apple оголосила, що буде працювати зі своїми постачальниками, щоб «стимулювати масове впровадження багатофакторної аутентифікації», а також проводити нові тренінги з безпеки, реагування на інциденти і швидше усувати уразливості. Amazon планує безкоштовно запропонувати пристрій багатофакторної аутентифікації всім власникам облікових записів Amazon Web Services і зробити все навчання співробітників компанії з питань безпеки доступним для громадськості безкоштовно.
Google заявила, що витратить понад $ 10 мільярдів протягом наступних п’яти років на посилення кібербезпеки США і ланцюжки постачань програмного забезпечення. Google також пообіцяла навчити більше 100 000 американців аналітиці даних і ІТ-підтримці в рамках програми Career Certificate. Microsoft заявила, що інвестує $ 20 мільярдів протягом п’яти років, давши ті ж обіцянки, що і Google.
На зустрічі в середу були присутні генеральний директор Alphabet Сундар Пічаї, генеральний директор Amazon Енді Ясси, генеральний директор Apple Тім Кук, голова і генеральний директор IBM Арвінд Крішна і генеральний директор Microsoft Сатья Наделла, а також представники інших галузей, таких як енергетика і освіта.
За матеріалами:
Інформатор Гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас