«НБУ з Мінфіном США знову будуть розслідувати фінансові злочини», — Шевченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«НБУ з Мінфіном США знову будуть розслідувати фінансові злочини», — Шевченко

Казна та Політика
286
Глава Нацбанку підкреслив, що підвищення якості заходів у сфері протидії відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, а також повернення активів збанкрутілих банків є одними з головних напрямків роботи НБУ.
Національний банк України посилить співпрацю з Міністерством фінансів США, зокрема, з Організацією по боротьбі з фінансовими злочинами. Про це йшлося на онлайн-зустрічі голови Нацбанку Кирила Шевченка з представниками Мінфіну США — в.о. заступника міністра з міжнародних справ Енді Боколом і старшим радником міністра фінансів США Девідом Ліптоном, передає Facebook-сторінка держустанови.
Шевченко підкреслив, що підвищення якості заходів у сфері протидії відмиванню доходів, отриманих злочинним шляхом, а також повернення активів збанкрутілих банків є одними з головних напрямків роботи НБУ.
«Дотримання фінансовим сектором України вимог міжнародних стандартів та українського законодавства у сфері AML/CFT, санкційного законодавства є одним з пріоритетів у роботі Національного банку», — зазначив він.
Шевченко додав, що НБУ ініціював створення робочої групи з повернення активів колишніх власників збанкрутілих банків і пов’язаних з ними осіб.
«Наприкінці лютого Кабмін створив цю робочу групу, яка серед іншого сьогодні координує діяльність з повернення активів ПриватБанку», — пояснив він.

Довідка Finance.ua:

  • Днями ЗМІ повідомили, що голову Національного банку України Кирила Шевченка можуть відправити у відставку. Про це, зокрема, писав Financial Times, посилаючись на два джерела в оточенні президента Володимира Зеленського.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас