В Іспанії побудували найвищий житловий будинок в ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії побудували найвищий житловий будинок в ЄС

Нерухомість
1364
В іспанському місті Бенідорм, що є одним з найпопулярніших туристичних напрямків у Європі, завершили будівництво хмарочоса Intempo.
Про це повідомляє The Guardian.
Це найвищий багатоквартирний будинок в Європейському Союзі, висота якого становить 187 метрів. Його вежі-близнюки також можуть похвалитися найшвидшим ліфтом в Іспанії, який піднімається зі швидкістю 4,2 метра на секунду і може піднятися на верхній поверх за 52 секунди.
Вежі пов’язані нагорі ромбовидною структурою, де ціна пентхауса становить близько 2 мільйонів євро. На інших 47 поверхах ціни починаються від 257 000 євро.
Вибір часу для спорудження може здатися катастрофічним, оскільки такі курортні міста, як Бенідорм несуть на собі основний тягар різкого падіння кількості іноземних туристів. І все ж, за словами промоутера Uniq Residential, 100 з 256 квартир Intempo були попередньо продані – близько 60% іспанцям, а решта — росіянам, скандинавам, німцям і бельгійцям.
Intempo будували 17 років і за цей час хмарочос змінив кількох власників. Його нинішній власник, Фонд SVPGlobal, заплатив 60 млн євро за придбання боргів будівлі у Sareb, так званого «поганого банку», створеного для виведення десятків тисяч незавершених об’єктів нерухомості після бульбашки на ринку нерухомості в Іспанії, що лопнула в 2008 році.
Власники впевнені, що відкриття хмарочоса — ключовий крок на шляху до перетворення Бенідорма на Майамі на Середземному морі.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас