В Україні близько тисячі осіб володіють понад 100 гектарами сільгоспземель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні близько тисячі осіб володіють понад 100 гектарами сільгоспземель

Аграрний ринок
430
В Україні станом на 1 липня 2021 року в системі Державного земельного кадастру було зафіксовано понад 1 тис. фізичних осіб та понад 100 юридичних осіб – власників понад 100 га земель сільськогосподарського призначення.
Про це розповів перший заступник голови Держгеокадастру Анатолій Мірошниченко.
«Станом на 1 липня в Україні було більше тисячі фізичних осіб, які мають понад 100 га земель сільгосппризначення, і більше 100 юридичних осіб, які мають понад 100 га земель сільгосппризначення. Ми продовжуємо роботу над моніторингом. У планах це буде більш масштабна система з можливістю аналітичної обробки даних. Але сьогоднішній день на більшість питань, які виникають, система моніторингу дає відповіді. Система вдосконалюється», – сказав Мірошниченко.
Він зазначив, що тема моніторингу земельних відносин розроблялася починаючи з 2013 року – задовго до прийняття закону, і Держгеокадастр запровадив моніторинг, не чекаючи прийняття всіх підзаконних актів.
«Безпосередньо на підставі закону ми запровадили моніторинг земель у складі моніторингу земельних відносин. Там будь-яка особа може побачити кількість відчужених земель, площі, ціни, ставки орендної плати і списки тих, хто має у власності понад 100 га сільськогосподарських земель», – уточнив керівник відомства.
За його словами, на початку роботи системи іноді виникали ситуації з некоректною подачею інформації, але їх вдалося швидко усунути.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас