Жителі Cальвадора відмовляються користуватись Bitcoin — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Cальвадора відмовляються користуватись Bitcoin

Фінтех і Картки
845
Більшість мешканців Сальвадора, де Bitcoin визнали платіжним засобом, не готові робити оплату цією криптовалютою та сумніваються у правильності рішення про її легалізацію.
Про це свідчать дані опитування Disruptiva,у якому взяли участь 1,2 тис. жителів Сальвадора.
До речі, про цікаві ініціативи та фінансові нововведення в інших країнах ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
Що показало опитування:
  • 65% респондентів не готові використовувати Bitcoin для оплати та не хотіли б отримувати заробітну плату в Bitcoin, 16% – хотіли б.
  • 54% вважають «зовсім неправильним» визнання Bitcoin платіжним засобом, 24% – «частково правильним»
  • 25% респондентів підтримують випуск Сальвадором власної криптовалюти, проти – 43%
  • 33% вважають що легалізація Bitcoin слугувала особистим інтересам влади, а 25% – що влада таким чином намагається покращити економічну ситуацію у країні.
Сальвадор став першою країною, яка визнала Bitcoin в якості законного платіжного засобу. 9 червня парламент підтримав відповідний законопроект. Документ набуде чинності 7 вересня 2021 року.
Передбачається, що Bitcoin ходитимуть одночасно з доларом США, який є офіційною валютою Сальвадора з 2021 року. Влада розраховує, що новий закон приверне інвестиції, створить робочі місця, а криптовалюта спростить грошові перекази для сальвадорців.
За матеріалами:
Процес
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас