Єврокомісія назвала умову надання другого траншу допомоги Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія назвала умову надання другого траншу допомоги Україні

Казна та Політика
346
Виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс назвав умову для отримання Україною другого траншу макрофінансової допомоги. За його словами, українська сторона повинна виконати комплекс узгоджених політичних заходів.
Про це він повідомив під час конференції з питань реформ в Україні.
«ЄС може виділити другий транш, коли будуть виконані узгоджені заходи політики. Останнім часом намітився явний прогрес. Однак всі невиконані політичні умови повинні бути швидко реалізовані, поряд зі співпрацею України з МВФ», — заявив Домбровскіс.
За словами представника Єврокомісії, для отримання ще 600 млн євро допомоги Україна повинна просувати важливі реформи, що наближають її до ЄС.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
«По-перше, судова система, де реформи вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів повинні включати конструктивні пропозиції Венеціанської комісії», — сказав він, зазначивши і важливість боротьби з корупцією.
Також, як додав Домбровскіс, українській владі необхідно поліпшити бізнес-клімат в країні і зміцнити систему корпоративного управління в держпідприємствах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас