Українців готують до різкого подорожчання житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців готують до різкого подорожчання житла

Нерухомість
5934
В Україні може статися стрімке подорожчання житла і ціни на квартири зростуть у 2 рази.
Про це повідомив президент Конфедерації Будівельників України Лев Парцхаладзе на прес-конференції в Києві.
В телеграм-каналі Finance_ukr ви також знайдете інформацію щодо цін на нерухомість в Україні. Підписуйтесь та слідкуйте за ринком нерухомості разом з нами!
На думку експерта, житло подорожчає після прийняття скандального «ресурного» законопроекту (№ 5600), яким, зокрема, передбачається скасування пільги з податку на додану вартість (ПДВ) на операції з продажу житла на вторинному ринку.
«Якщо цей законопроект приймуть у другому читанні і його підпише президент, то, я думаю, як мінімум у 2 рази може піднятися вартість житла», — заявив він.
За його словами, іншими наслідками прийняття закону стане скорочення кількості житла, яке вводиться в експлуатацію, а також скорочення податкових надходжень до держбюджету.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог.

Засновник будівельної компанії KAN Development Ігор Ніконов підкреслив, що галузь значно скоротиться після цих нововведень.
«Галузь однозначно стиснеться. Я вважаю, що багато компаній, особливо маленькі, не витримають конкуренції. Квартири купуватиме набагато менша кількість людей», — сказав він.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет міністрів 2 червня 2021 року зареєстрував у парламенті законопроект № 5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».
  • Верховна Рада схвалила цей законопроект у першому читанні.
  • У Мінфіні кажуть, що норма законопроєкту про зміни до Податкового кодексу щодо скасування пільги з ПДВ на операції з постачання житла на вторинному ринку не стосується фізичних осіб, які продають або збираються продати своє житло на вторинному ринку, оскільки вони не є платниками ПДВ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас