Декрет для чоловіків в Україні: Кабмін затвердив порядок надання відпустки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Декрет для чоловіків в Україні: Кабмін затвердив порядок надання відпустки

Казна та Політика
789
Кабінет Міністрів затвердив порядок надання декретної відпустки чоловікам в Україні. Таке рішення уряд ухвалив під час сьогоднішнього засідання.
Про це повідомляє в Telegram народний депутат Олексій Гончаренко.
«Кабмін затвердив порядок надання одноразової оплачуваної відпустки при народженні дитини для чоловіка, батька дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі, та для бабусі, дідуся чи іншого повнолітнього родича одинокої матері», — зазначив парламентар.
Як отримати відпустку:
  • звернутися із заявою до роботодавця;
  • надати свідоцтво про народження дитини;
  • відпустку можна отримати не пізніше, ніж через три місяці після народження дитини;
  • відпустка не може бути довша за 14 днів;
  • відпустку не можна взяти грошима, розділити на кілька частин.
Відпустка надається одноразово на 14 днів без урахування святкових і неробочих днів. Працівник має використати декрет не пізніше 104-го дня з дня народження дитини.

Довідка Finance.ua:

  • 6 травня президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька у догляді за дитиною» № 1401-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 15 квітня 2021 року.
  • Закон запроваджує новий вид відпустки — одноразова відпустка при народженні дитини тривалістю до 14 календарних днів, що оплачується коштом роботодавця.
  • Така відпустка надаватиметься комусь одному: чоловіку, дружина якого народила дитину; батькові дитини, якщо він не одружений з матір’ю дитини, але проживає спільно; бабусі або діду, або іншому повнолітньому родичеві дитини, який фактично доглядає за нею.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас