НБУ розробляє систему гарантування вкладів членів кредитних спілок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ розробляє систему гарантування вкладів членів кредитних спілок

Кредит&Депозит
205
Спільна робоча група Національного банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб провела зустріч з Місією Агентства США з розвитку в Україні (USAID) та Проєктом технічної допомоги «Кредитування сільськогосподарських виробників» (Проєкт КЕП), присвячену створенню системи гарантування вкладів членів кредитних спілок.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Національного банку Кирило Шевченко.
До речі, більше новин про кредити та депозити є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Не забудьте підписатися!
«Минулого тижня спільна робоча група Національного банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб провела зустріч з Місією Агентства США з розвитку в Україні (USAID) та Проєктом технічної допомоги „Кредитування сільськогосподарських виробників“ (Проєкт КЕП), що фінансується USAID, присвячену створенню системи гарантування вкладів членів кредитних спілок. На заході обговорили відповідні плани з розроблення комплексних змін до законодавства у сфері регулювання та нагляду за діяльністю ринку кредитної кооперації», — написав Шевченко.
Він пояснив, що ринок кредитних спілок, який нараховує 308 учасників та стагнує останні 10 років, особливо потребує оздоровлення. Обсяг активів складає 2,3 млрд грн, відсутні адекватні джерела докапіталізації, до того ж 27% спілок залишилось на окупованій території. Коронакриза значно вплинула на якість їхнього кредитного портфеля, прискоривши процес його «старіння».
«Враховуючи це, робота з оздоровлення ринку потребує супроводу кваліфікованими спеціалістами, і ми вдячні експертам Проєкту КЕП за технічну допомогу. Захист прав споживачів і кредиторів фінансових установ сприятиме фінансовій стабільності та підвищенню довіри до фінансового сектору», — зазначив Шевченко.

Довідка Finance.ua:

  • У лютому на засіданні Ради з фінансової стабільності, до складу якої входять керівники Національного банку, Фонду гарантування вкладів, Міністерства фінансів та НКЦПФР, вирішили, що нова система гарантування розгорнеться саме на базі ФГВФО.
  • Необхідні для цього документи — нові редакції законів «Про фінансові послуги та фінансові компанії», «Про страхування» та «Про кредитні спілки» — планують підготувати уже цього року. Але про конкретну дату запуску оновленої системи гарантування говорити зарано. Як і про умови участі кредитних спілок та страхових компаній у Фонді гарантування.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас