Пенсійний фонд затвердив показник середньої зарплати за три місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсійний фонд затвердив показник середньої зарплати за три місяці

Особисті фінанси
2159
Пенсійний фонд України повідомляє про затвердження показників середньої заробітної плати одразу за три місяці 2021 року.
Про це заявили у пресслужбі ПФУ.
До речі, у телеграм-каналі Finance.ua ми пишемо про зарплати, пенсії та інші види соцдопомоги. Там же навчаємо не платити зайвого. Не забудьте підписатися! 🤫
Навіщо це? Показник середньої зарплатні, відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», враховується для обчислення пенсії.
Які показники встановили:
  • за січень 2021 року — 11 522 грн 64 коп.;
  • лютий 2021 року — 11 762 грн 28 коп.;
  • березень 2021 року — 12 349 грн 97 коп.
Нагадаємо, у поточному році українських пенсіонерів чекає ще п’ять етапів перерахунку пенсій. При цьому стільки ж разів Пенсійний фонд вже переглядав виплати.

Довідка Finance.ua:

  • У випадку, коли пенсіонер довгий час не знімає пенсійні кошти з банківського рахунку, виплати можуть перевести на пошту.
  • Україна має договори з більш 20 країнами, в яких українці, працюючи, можуть претендувати на пенсії. Головна умова отримання виплат — необхідно працювати офіційно і сплачувати внески. Як українці можуть отримати виплати в інших країнах — читайте за посиланням.
  • У ПФ розповідали, що закон про електронні трудові книжки, який у червні набув чинності, вплине на процедуру виходу на пенсію. Її виплата буде призначатися автоматично, без особистого звернення до Пенсійного фонду.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас