Міненерго оновить тариф на електроенергію: що зміниться та хто зможе зекономити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерго оновить тариф на електроенергію: що зміниться та хто зможе зекономити

Енергетика
4319
Міністерство енергетики планує оновити постанову про спецзобов’язання на ринку електроенергії (ПСЗ), які матимуть оновлені диференційовані тарифи на електроенергію для населення.
Про це розповів міністр енергетики Герман Галущенко під час Години питань до уряду.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
Зокрема, міністр зазначив, що, згідно з планом, ті верстви населення, які споживають до 100 кВт/год електроенергії на місяць, отримають зниження тарифу.
Водночас для усіх інших категорій тарифи переглянуть. Так, для тих, у кого багато електроприладів, а рівень споживання електроенергії вищий за 100 кВт/год, тариф може збільшитися з 1,68 до 2,5 грн за кВт/год.
Причина подорожчання. Основною причиною перегляду тарифів на електроенергію є вартість вироблення електроенергії. При тарифі 1,68 грн за кВт/год, який передбачений ПСЗ, за доставку доводиться платити 1,51 грн за кВт. Таким чином на вироблення одного кіловату електроенергії залишається 18 коп.
Реальна ж вартість кіловату електроенергії повинна сягати приблизно 3,5-3,9 грн за кВт/год. Це б підняло суму у платіжках вдвічі.
Зокрема, тариф на доставку електроенергії різний в залежності від регіону. Так, наприклад, собівартість електроенергії у Києві та Дніпропетровській області сягає 2,60-2,96 грн за кВт/год, а у Івано-Франківській та Луганській — 3,7-4 грн за кВт/год.
Раніше ми повідомляли про те, що, згідно з прогнозом Кабміну, тарифи для населення на гарячу воду та опалення в 2021 році зростуть на третину.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас