Повноваження АМКУ можуть розширити в рамках деолігархізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повноваження АМКУ можуть розширити в рамках деолігархізації

Казна та Політика
110
Комітет з питань економічного розвитку рекомендує Верховній Раді вдосконалити діяльність Антимонопольного комітету України. Це передбачає законопроект № 5431.
Про це повідомляє інформаційне управління Апарату В Р.
Одна з авторів проекту народний депутат Роксолана Підласа зауважила, що закон спрямований на вирішення проблеми недостатньої інституційної спроможності АМК у виконанні своїх безпосередніх функцій — боротьби зі зловживаннями у сфері економічної конкуренції.
Документ удосконалює механізми контролю за концентраціями суб’єктів господарювання та закріплює механізми установлення пріоритетів діяльності АМКУ.
На законодавчому рівні визначений порядок перевірок бізнесу, вдосконалюються механізми звільнення від відповідальності для учасників антиконкурентних узгоджених дій.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
Закон запроваджує інститути врегулювання у справах; визначає порядок відшкодування шкоди, завданої порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції.
Крім того, вводиться солідарна відповідальність відповідачів під час сплати штрафів.
«Члени комітету ухвалили рішення рекомендувати за результатами розгляду у першому читанні законопроект № 5431 прийняти за основу», — вказано у повідомленні.
Нагадаємо, раніше глава комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха анонсував, що нардепи розглянуть законопроект про розширення повноважень Антимонопольного комітету. Це необхідно для деолігархізації економіки.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас