Світові витрати на імпорт продовольства зростуть на 12% до рекордного рівня в цьому році — FAO — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові витрати на імпорт продовольства зростуть на 12% до рекордного рівня в цьому році — FAO

Світ
221
Очікується, що у 2021 році глобальні витрати на імпорт харчових продуктів зростуть на 12% до рекордного рівня через різке зростання цін на сировинні товари і стійкого попиту під час кризи COVID-19.
Про це заявило продовольче агентство ООН, передає Reuters.
Згідно з прогнозами Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO), цього року витрати на імпорт продовольства в світі, включаючи витрати на доставку, складуть $1,715 трлн в порівнянні з $1,530 трлн у 2020 році.
Зростання торгівлі сільськогосподарською продукцією під час пандемії показав нееластичний характер споживання харчових продуктів і стійкість міжнародних ринків, але зростання цін з кінця 2020 року підвищила ризики для бідніших і залежних від імпорту країн, йдеться в повідомленні регулятора.
Щомісячний індекс цін на харчові продукти FAO в травні досяг 10-річного максимуму, відображаючи різке зростання цін на зернові, олії і цукор.
Окремий індекс вартості імпорту продовольства, включаючи вартість фрахту, який також різко зріс, досяг рекордного рівня в березні цього року, перевершивши рівні, які спостерігалися під час попередніх стрибків цін на продовольство в 2006-2008 і 2010-2012 роках.
Значне зростання обсягів імпорту основних харчових продуктів торік вже призвів до зростання світових витрат на імпорт на 3% до рекордного рівня.
Виняток склали напої та рибні продукти, які більш чутливі до економічних умов і попит на які стримувався труднощами в ланцюжку поставок, повідомила FAO.
Імпорт Китаю був рушійною силою сільськогосподарського попиту і цін минулого року, частково відображаючи зусилля Пекіна по відновленню свинарства після спалаху хвороби.
Очікується, що імпорт китайської кукурудзи в майбутньому сезоні 2021/22 року виросте до 24 млн тонн, в результаті чого Китай залишиться провідним світовим імпортером.
Очікується, що відновлення виробництва свинини в Китаї призведе до скорочення світової торгівлі, компенсуючи зростання потоків яловичини та птиці, що залишить загальну торгівлю м’ясом стабільною в цьому році, заявили в FAO.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас