Хто отримає 150 тис. грн: нардепи пропонують збільшити розмір «дитячих виплат» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто отримає 150 тис. грн: нардепи пропонують збільшити розмір «дитячих виплат»

Особисті фінанси
3673
Народні депутати планують збільшити розмір фінансової допомоги при народженні дитини.
Урядовий законопроєкт № 5585 передбачає збільшення виплат до 50 тис. грн. Проте до ВР внесли альтернативний законопроєкт № 5585-1. Він пропонує виплачувати батькам суму залежно від кількості дітей у сім’ї:
  • при народженні першої дитини – 50 тис. грн;
  • другої дитини – 100 тис. грн;
  • третьої і кожної наступної дитини – 150 тис. грн.
Нагадаємо, що про всі законодавчі зміни щодо соцвиплат оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
Допомогу при народженні дитини планують виплачувати одноразово в фіксованій сумі та рівними частинами впродовж 36 місяців.
Одноразова сума виплати при народженні дитини складає:
  • при народженні першої дитини – 15 тис. гривень;
  • при народженні другої дитини – 30 тис. гривень;
  • третьої та кожної наступної дитини – 45 тис. гривень.
Нардепи переконані, що збільшення розміру такої допомоги дозволить подолати негативну тенденцію зменшення населення держави. Кошти планують виплачувати за рахунок детінізації ринку алкоголю в Україні.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», згідно з яким передбачено збільшення виплат при народженні або усиновленні дитини. Зокрема, державна допомога родинам пропонується в розмірі 50 тисяч грн.
  • Верховна Рада України у п’ятницю, 21 травня, ухвалила в першому читанні проект закону № 3124 щодо забезпечення дієвого механізму надання державної допомоги сім’ям з дітьми.
  • 12 травня, набув чинності Закон України № 1401-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівних можливостей матері і батька у догляді за дитиною».
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас