Рада запровадить дієвий механізм надання державної допомоги сім’ям з дітьми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада запровадить дієвий механізм надання державної допомоги сім’ям з дітьми

Казна та Політика
334
Верховна Рада України у п’ятницю, 21 травня, ухвалила в першому читанні проект закону № 3124 щодо забезпечення дієвого механізму надання державної допомоги сім’ям з дітьми.
Рішення підтримало 272 народних депутати. Народні обранці голосували законопроект без обговорення.
Мета документу. Законодавче забезпечення дієвого механізму надання державної допомоги сім’ям з дітьми, внаслідок чого уряд буде позбавлений можливості ухилятися від надання пільг таким сім’ям.
Автори стверджують, що цього вдасться досягти виключенням із сукупного доходу сім’ї пільговика, що використовується при обчисленні середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, нарахованих соціальних допомог на дитину або дітей.
Для досягнення мети законопроекту пропонується статтю 13 Закону України «Про охорону дитинства» доповнити новою частиною, відповідно до якої при обчисленні середньомісячного сукупного доходу сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців, зазначеного в ч. 8 цієї статті, до сукупного доходу сім’ї пільговика не включаються нараховані соціальні допомоги на дитину, зокрема допомога у зв’язку з вагітністю та пологами, допомога при народженні дитини, допомога на дітей одиноким матерям (батькам), допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, допомога при усиновленні дитини, тимчасова державна допомога дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, державна соціальна допомога інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, пенсія у зв’язку з втратою годувальника.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас