Виплати при народженні дитини збільшать — уряд схвалив законопроєкт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати при народженні дитини збільшать — уряд схвалив законопроєкт

Казна та Політика
1536
Кабмін схвалив проєкт закону «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», згідно з яким передбачено збільшення виплат при народженні або усиновленні дитини. Зокрема, державна допомога родинам пропонується в розмірі 50 тисяч грн.
Про це повідомляється на Урядовому порталі.
Нагадаємо, що про всі законодавчі зміни щодо соцвиплат оперативно інформуємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб бути завжди в курсі всіх фінансових подій.
Як зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, у разі ухвалення документа Верховною Радою, з 1 січня 2022 року розмір допомоги буде збільшено з 41 тисячі гривень до 50 тисяч гривень.
«Це не остаточне збільшення: з 2023 року і в подальшому пропонується збільшення розміру такої допомоги на прогнозний показник інфляції. Звісно, що прямі виплати — це лише частина стратегії підтримки молодих родин. Паралельно з цим ми будемо покращувати якість медицини для дітей, будувати нові дитячі садки та школи, дамо можливість молодим родинам придбати власне житло в рамках програми пільгової іпотеки», — підкреслив Глава Уряду.
Як зауважив Денис Шмигаль, невід’ємним елементом посилення захисту прав дітей також є і відповідальність за порушення їхніх прав.
«У кодекс адміністративних правопорушень ми пропонуємо внести нові положення, які чітко закріплять відповідальність за порушення прав дітей, або за халатне ставлення до цього питання з боку відповідальних посадовців», — зазначив очільник Уряду.
Іншим схваленим законопроєктом, за словами Прем’єр-міністра, пропонується вдосконалити систему усиновлення дітей для забезпечення інтересів дитини та посилення прозорості у процесі усиновлення.
Крім того, Уряд затвердив законопроєкт, що розмежовує функції з питань соціального захисту дітей між Національною соціальною сервісною службою, виконавчими органами місцевих рад, а також обласними державними адміністраціями.
«За кожним органом влади буде чітко закріплено його повноваження та відповідальність», — наголосив Прем’єр-міністр.

Довідка Finance.ua:

  • Аналітики підрахували, скільки можуть скласти витрати, пов’язані з появою дитини: набір одягу під час вагітності, сумка в пологовий будинок, оснащення будинку при підготовці до появи новонародженого і його утримання протягом першого року життя.
  • Верховна Рада України на позачерговому засіданні ухвалила закон № 3695 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення рівних можливостей матері та батька на догляд за дитиною», яким врегулювала питання рівних можливостей догляду за дитиною для обох батьків і передбачила новий вид відпустки для чоловіків при народженні дитини.
  • Українцям стане простіше зареєструвати народження або смерть, шлюб або розлучення сімейної пари.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас