«Інвестиційний ресурс в $50 млрд». Шмигаль оцінив ефект впровадження накопичувальних пенсій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Інвестиційний ресурс в $50 млрд». Шмигаль оцінив ефект впровадження накопичувальних пенсій

Казна та Політика
491
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляє, що впровадження накопичувальної пенсійної системи протягом 10−15 років дасть інвестиційний ресурс у розмірі 50 млрд доларів.
Про це він повідомив в ході міжнародного інвестиційного форуму UkraineInvest Talks Dnipro.
«Протягом 10−15 років у розвинених країнах, для України це не виняток, (введення накопичувальної пенсійної системи) має дати інвестиційний ресурс у розмірі орієнтовно до 50 млрд доларів. Власне, це будуть ресурси, накопичені в державних пенсійних фондах», — зазначив прем’єр.
Він підкреслив, що законопроект про впровадження накопичувальної пенсійної системи вже готовий і найближчим часом буде розглядатися у Верховній Раді.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство соціальної політики представило в офісі простих рішень і результатів Національної ради реформ законопроекти про впровадження загальнообов’язкової накопичувальної пенсійної системи.
  • Накопичувальна пенсія виплачуватиметься додатково до солідарної і буде зменшувати її розмір. За власним бажанням почати отримувати накопичувальну пенсію можна пізніше, ніж солідарну. Виплати з накопичувальної системи можуть бути довічними, одноразовими і на певний термін.
  • Лише близько мільйона українців мають рахунки в недержавних пенсійних фондах.
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші запитання про пенсію ви зможете знайти в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас