Перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів проведуть лише у червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів проведуть лише у червні

Казна та Політика
1669
Працюючим пенсіонерам у 2021 році перерахунок пенсій проведуть у червні, хоча раніше це робили у квітні. При цьому пенсіонери можуть заднім числом отримати доплати за квітень і травень.
Про це заявила начальник головного управління Пенсійного фонду в Києві Лариса Дзядевич в ефірі телеканалу Україна 24.
«З 1 квітня без додаткового звернення Пенсійний фонд проводить перерахунок пенсій тим пенсіонерам, які на 1 березня року, в який проводиться перерахунок пенсій, отримали таке право, а саме — якщо особа після призначення пенсії пропрацювала 24 місяці або якщо період страхового стажу був менше, але пройшло не менше 2 років. З 1 квітня 2021 року їм буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій», — пояснила представниця Пенсійного фонду.

Пенсійні системи світу 🧓👴

Як повідомила Дзядевич, щороку органи Пенсійного фонду такий перерахунок проводили з 1 квітня, але цього року ситуація дещо змінилася.
«Це пов’язано зі змінами у Податковому кодексі і в законі про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове пенсійне страхування. Цього року така звітність подається щоквартально, а не щомісяця. Пенсійний фонд, що обробляє такі документи, обов’язково проведе перерахунок пенсій, люди у червні отримають свої доплати за квітень і травень, і особисто звертатися до органів Пенсійного фонду не потрібно», — уточнила вона.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство соціальної політики планує завершити індексацію пенсій і переглянути частину виплат через збільшення прожиткового мінімуму. У жовтні очікується підвищення пенсій для пенсіонерів старше 75 років.
  • У 2045 році лише 70% українців пенсійного віку будуть охоплені пенсійним забезпеченням — переважно через недостатність необхідного стажу.
  • У додатку «Дія» розробники приділяють все більше уваги користувачам старшого покоління, зокрема, для них незабаром стане доступною послуга «пенсія онлайн».
Як накопичити на пенсію? Як докупити страховий стаж до пенсії? Чи варто вкладати в НПФ? Відповіді на ці та інші питання про пенсії ви зможете знайти в телеграм-каналі Finance_ukr.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас