Українцям двічі перерахують пенсії: кому і на скільки підвищать виплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям двічі перерахують пенсії: кому і на скільки підвищать виплати

Особисті фінанси
13262
Міністерство соціальної політики планує завершити індексацію пенсій і переглянути частину виплат через збільшення прожиткового мінімуму. У жовтні очікується підвищення пенсій для пенсіонерів старше 75 років.
Про це повідомляє прес-служба міністерства в Facebook.
“Наступний перерахунок пенсій відбудеться в липні. Буде дві програми: перша пов’язана з переглядом прожиткового мінімуму”, – заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна.
“Друга – нова: коли ми проаналізували списки людей, які підпадають під індексацію, вийшло, що приблизно пів мільйона людей не входять в цю програму. Це люди, яким пенсії були призначені в 2019-20 роках”, – додала Лазебна.
За її словами, ці пенсіонери отримають надбавку до щомісячної пенсії в 100 грн. Водночас в жовтневому перегляді для громадян старше 75 років доплати можуть підвищити до 400 грн.

Довідка Finance.ua:

  • Пенсійний калькулятор допоможе розрахувати майбутні виплати. Страховий стаж і заробітна плата розраховуються на основі даних, що містяться в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас