Як змінити постачальника газу і не втратити субсидію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як змінити постачальника газу і не втратити субсидію

Особисті фінанси
477
Всі побутові споживачі газу з 1 травня автоматично переведені на річні договори з фіксованою ціною на газ. Платити «за куб» вони будуть в середньому 10 грн (з урахуванням вартості доставки). При цьому кожен споживач — у тому числі одержувач субсидії – може змінити постачальника газу або перейти на місячний, квартальний, піврічний контракт.
Про це пише сайт Сегодня.
Для субсидіантів є два нюанси:
1). Механізм зміни постачальника газу однаковий для всіх, але до одержувачів допомоги є окрема вимога — потрібно не мати боргів з оплати газу.
2). Про заміну оператора до органу Мінсоцполітики повідомляти не потрібно, постачальник зобов’язаний це зробити самостійно. Але експерти радять підстрахуватися і повідомити співробітникам соцзахисту, щоб раптом не відібрали субсидію.
Які потрібні документи:
  • Заява на приєднання;
  • документ, що визначає право власності на об’єкт;
  • паспорт громадянина України або документ, що його замінює (1-а і 2-а сторінки, сторінка з пропискою), копія id-картки (дві сторінки);
  • довідка про присвоєння ІПН (якщо ІПН відсутній, копія сторінки паспорта з відповідною відміткою);
  • копія останнього рахунку за постачання газу (якраз для того, щоб підтвердити відсутність боргів).
Документи можна подавати як в паперовому, так і в електронному вигляді, заповнивши заявку на сайті компанії-постачальника, до якого ви хочете перейти. Тим, кому самостійно складно подати заявку на зміну постачальника в електронному вигляді, можуть скористатися послугою деяких банків.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство соціальної політики планує відкрити оновлений веб-портал для оформлення житлових субсидій, в той час як Кабінет Міністрів посилив вимоги при наданні житлових субсидій.
  • З 1 травня в Україні уточнили перелік одноразових витрат на суму понад 50 тисяч гривень, за які позбавлятимуть права на субсидію. Однак деякі витрати не вплинуть на субсидію.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас