Субсидії призначатимуть утричі швидше — Мінсоцполітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Субсидії призначатимуть утричі швидше — Мінсоцполітики

Казна та Політика
945
Справи про призначення субсидій на житлово-комунальні послуги в окремих випадках, які раніше розглядали спеціальні комісії, тепер розглядатимуть органи соціального захисту населення.
Про це повідомив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.
«Понад 98% справ, які раніше розглядалися на комісії, будуть розглядатися і буде призначатися субсидія за рішенням органу соціального захисту населення. Це дає зменшення бюрократичності процедури», – пояснив Музиченко.
За його словами, такий підхід також скоротить термін опрацювання документів утричі, адже комісія розглядала питання у термін до 30 днів, а орган соцзахисту – до 10 днів. «Тут масових непризначень житлової субсидії практично не буде», – запевнив Музиченко.
Зокрема, при перевищенні соціальної норми житла (майже 45% справ) органи соцзахисту враховуватимуть наявність у складі домогосподарства непрацездатних і непрацюючих осіб – дітей, пенсіонерів, осіб з інвалідністю – виходячи із інформації про склад домогосподарства. Також органи соцзахисту будуть призначати субсидії для домогосподарств у випадках, коли член домогосподарства зареєстрований, але не проживає за місцем реєстрації.
Крім того, органи соцзахисту зможуть призначати субсидії у випадках розділених рахунків – у випадках, коли за однією адресою проживає два домогосподарства.
“Для переоформлення житлової субсидії на наступний період потрібно подати форму заяви і декларацію. Підкреслюю: жодного додаткового документа у порівнянні з минулим чи позаминулим періодом отримання субсидії подавати не потрібно. Перелік документів залишився той самий”, – сказав Музиченко.

Довідка Finance.ua:

  • 14 квітня уряд ухвалив рішення, яким переглянуто окремі критерії надання житлових субсидій для забезпечення адресного підходу при наданні державної соціальної підтримки населенню та здійснення заходів ефективного і раціонального використання бюджетних коштів.
  • Зокрема, уточнено вимоги матеріального та майнового характеру під час призначення житлових субсидій у частині: здійснення одноразових вартісних покупок, наявності банківських депозитів, здійснення операцій з купівлі іноземної валюти, банківських металів тощо.
  • Переоформити субсидію на наступний опалювальний період можна протягом 5 місяців.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас