Шахраї від імені Ілона Маска видурили у людей криптовалюти на понад 2 млн доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шахраї від імені Ілона Маска видурили у людей криптовалюти на понад 2 млн доларів

Кримінал
379
Із жовтня 2020 року у США зафіксували повідомлення про втрату криптовалюти вартістю понад 80 мільйонів доларів через дії шахраїв. Зокрема, понад два мільйони доларів вони заробили, вдаючи із себе засновника Tesla і SpaceX Ілона Маска.
Про це повідомила Федеральна торгова комісія США.
Починаючи з 2017 року, кількість повідомлень про шахрайство з використанням криптовалюти у США різко зросла. У порівнянні з аналогічним періодом 2019-20 років, із жовтня 2020 по квітень 2021 року цей показник зріс у майже 12 разів.
Найчастіше зловмисники виманюють гроші через вебсайти, які нібито пропонують вигідно кудись інвестувати, а також через додатки й сайти для знайомств (на останні припадає майже 20% усіх привласнених шахраями коштів).
Ще один поширений спосіб шахрайства з криптовалютою — так звана фальшива благодійність, коли зловмисники від імені нібито знаменитостей просять перерахувати їм криптовалюту з обіцянкою повернути в кілька разів більше.
«До прикладу, за останні шість місяців користувачі повідомили, що надіслали понад два мільйони доларів у криптовалюті комусь, хто себе видавав за Ілона Маска», — зауважили у Федеральній торговій комісії.
Щоб уберегтися від шахрайства, регулятор радить звертати увагу на такі речі: обіцянки примноження криптовалюти — завжди обман, а якщо вас наполегливо просять перерахувати кошти в криптовалюті або інвестувати саме в ній — це, скоріш за все, обман.
Нагадаємо, курс bitcoin через заяви Маска вперше за три місяці впав нижче $45 тисяч.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас