Вчені з’ясували, коли легше отримати кредит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені з’ясували, коли легше отримати кредит

Кредит&Депозит
462
Вчені з Кембриджу встановили, що йти в банк за кредитом потрібно або рано вранці, або відразу після обіду.
Вчені проводили дослідження в рамках вивчення втоми від прийняття рішень. Це стан, викликаний тривалим або частим прийняттям складних рішень, через який людина може бути схильною вдаватися до “рішення за замовчуванням”: вибирати будь-який варіант, який є простішим або безпечнішим, пише Phys.org.
Для цього дослідники вивчили дані 26,5 тисяч заявок на видачу або реструктуризацію кредитів, які були подані 30 співробітникам великого банку. Вони приступали до роботи з 8-10 ранку, а закінчували о 18:00 з перервою на обід між 13:00 і 15:00.
Найкращим часом для отримання кредиту є ранок до 11 години і післяобідній період до 17 годин. Найменша кількість схвалень менеджери видають після 11 до обідньої перерви і ближче до кінця робочого дня.
Причому справа була не в самих заявках — наприклад, вранці ідентичний запит вони могли спокійно схвалити. Після 11:00 рівень успішних заявок падав. Найгірша ситуація складалася для тих, хто просив у борг з 13-ї по 14-у годину.
Вчені з’ясували, коли легше отримати кредит
Якби у співробітників був гнучкий графік, банк міг би додатково заробити $500 тис. на своїх кредитах завдяки тому, що люди не втомлювалися б від постійного стресу, відзначають дослідники.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас