Україна завершила розміщення євробондів на $1,25 млрд: які країни купували облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна завершила розміщення євробондів на $1,25 млрд: які країни купували облігації

Казна та Політика
870
Україна здійснила розрахунки по новому випуску єврооблігацій на $1,25 млрд з погашенням в 2029 році. При цьому найбільший попит був з боку інвесторів з Великобританії, США і країн континентальної Європи.
Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.
Зазначено, що 4 травня 2021 року єврооблігації були включені в офіційний список і допущені до торгів на головному ринку біржі London Stock Exchange – це перше розміщення суверенних єврооблігацій України на Лондонській фондовій біржі.
Прибутковість єврооблігацій була встановлена на рівні 6,875%. Заявки були отримані від 223 інвесторів на суму понад $3,3 млрд. Інвесторська база всієї транзакції переважно складається з фондів, що управляють активами (84%), хедж-фондів (9%), страхових і пенсійних фондів (5%) і банків (2%).
За даними Мінфіну, найбільший попит був з боку інвесторів зі Сполученого Королівства, Сполучених Штатів Америки та країн континентальної Європи, які придбали більшу частину євробондів нового випуску – їхні частки склали 42%, 34% і 21% відповідно.
У свою чергу інвестори з Азії, Близького Сходу і Північної Африки купили 3% розміщення, доповіли в відомстві.
Як зазначається, гроші від нового випуску єврооблігацій переказали на рахунок Державного казначейства України і будуть використані для фінансування держбюджету.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас