Alfa Romeo відмовляється від заднього приводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alfa Romeo відмовляється від заднього приводу

Технології&Авто
616
Створення альянсу Stellantis призвело до чергового перегляду планів розвитку тих брендів, які прийшли в нього з боку концерну FCA. І хоча нова стратегія ще не фіналізована (її обіцяють представити тільки в кінці цього року), журналісти європейського видання Automotive News вже з’ясували деякі подробиці про марку Alfa Romeo.
Головне – Alfa відмовиться від задньопривідної платформи Giorgio, на якій побудовано теперішні седан Giulia і кросовер Stelvio. Ця парочка доживе свій виробничий цикл, проте нових моделей Alfa Romeo на цій платформі вже не буде.
Замість цього ставку буде зроблено на гібриди і електромобілі.
Як заявив новий глава компанії Alfa Romeo Жан-Філіп Імпарато – “Якщо ви не займаєтеся електрифікацією – ви мертві”. Для майбутніх великих моделей Alfa Romeo буде використана модульна платформа STLA Large, яку також візьме на озброєння французька марка DS.
Ще на початку року глава альянсу Stellantis Карлос Таварес заявив, що електромобілі на платформі STLA Large зможуть проїжджати до 800 км на одній зарядці. А для інших брендів готуються більш компактні варіанти STLA Small і STLA Medium.
Але це віддалені плани. А в найближчій перспективі у Альфи тільки дві прем’єри. Перша – довгоочікуваний компактний кросовер Tonale, створений на платформі моделі Jeep Compass з поперечним розташуванням двигуна. Це буде перший гібрид марки, що заряджається, але старт виробництва в Італії заплановано тільки на березень 2022 року.
Слідом вийде ще більш компактний паркетник, який, за попередньою інформацією, буде називатися Alfa Romeo Brennero. Ця модель розділить агрегати з новими поколіннями моделей Fiat 500X і Jeep Renegade, а випускати всю трійцю будуть у Польщі. Старт виробництва такої Альфи намічено на квітень 2023 року.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас