Норми про безкоштовні 2 гектари землі діють — Мокан — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Норми про безкоштовні 2 гектари землі діють — Мокан

Нерухомість
4884
Норми безоплатної передачі земельних ділянок українцям до 2 гектарів встановлює стаття 121 Земельного кодексу – вони діють і не можуть бути скасовані.
Про це написав і заявив у коментарі РБК-Україна представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан.
“Зрада про “скасування права на безкоштовні 2 га землі” скасовується. Тому що є Земельний кодекс України і чинна стаття 121 зокрема”, – написав він у Telegram.
Мокан зазначив, що норми безоплатної передачі земельних ділянок громадянам до 2 гектарів встановлює стаття 121 Земельного кодексу. За його словами, вони діють і не можуть бути скасовані.
Також він розповів, що підтриманий 21 квітня урядом законопроект про консолідацію земель може розширити можливості громадян щодо використання земельних ділянок.
Відповідні зміни пропонуються до статті 5 закону “Про особисте селянське господарство”.
“Ці зміни зумовлені тим, що фізособи повинні мати можливість вести особисте сільське господарство не тільки на земельних ділянках цільового призначення, а й на всіх сільськогосподарських землях, а також на несільськогосподарських землях”, – заявив нардеп.
Зокрема, за його словами, українці зможуть вести господарство на присадибних ділянках.
Очікується, що такі законодавчі зміни можуть стимулювати ведення високотоварного господарства.
Мокан додав, що запропонований законопроект дозволить усунути різні недоліки землекористування і сприятиме встановленню ринкової вартості земельних ділянок с/г призначення.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін підготував законопроект про скасування права кожного українця на 2 безкоштовні гектари землі. Новим проектом закону пропонується вилучити з чинного закону “Про особисте селянське господарство” частину статті 5, в якій прописано, що для ведення особистого сільського господарства використовуються передані у власність 2 га землі – ті ж безкоштовні 2 гектари, на які, згідно з чинним законодавством, мають право всі українці.
  • Також в законопроекті йдеться про об’єднання ділянок різних власників. Причому, допускається навіть примусове укрупнення – якщо власник невеликого паю не захоче добровільно продати його або обміняти, це можуть зробити через суд.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас