Рівень бідності серед працюючих українців становив 42,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рівень бідності серед працюючих українців становив 42,4%

Особисті фінанси
912
За результатами першого півріччя 2020 року рівень бідності за абсолютним критерієм (витрати, нижчі від фактичного прожиткового мінімуму) серед працюючого населення становить 42,4%. Тобто така частка працюючого населення не могла забезпечити гідне життя собі та своїй родині.
Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради.
Завідувач сектору досліджень рівня життя населення Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Людмила Черенько відзначила, що у 2021 році не очікується покращення ситуації. За її словами, потрібно напрацювати новий комплексний документ, вирішити проблему міжсекторальної взаємодії та враховувати процеси децентралізації.
Голова Комітету Галина Третьякова зазначила, що метою проведення слухань є аналіз і обговорення результатів реалізації Стратегії подолання бідності, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України у березні 2016 року, та напрацювання пропозицій до проекту нового документу.
Зі слів Галини Третьякової, стратегія подолання бідності включає декілька важливих напрямів:
  • Перший – розширення доступу населення до продуктивної зайнятості та зростання доходів.
  • Другий напрям – доступ населення до соціальних послуг і інфраструктури.
  • Третій напрям – мінімізація бідності соціально вразливих верств населення. До них належать діти, підлітки, особи старші 75-ти років, пенсіонери, які не працюють.
На її думку, важливим кроком є монетизація субсидій, збільшення розміру допомоги для дітей сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Але актуальним питанням залишаються доступ до медичних послуг сільського населення, забезпечення засобами реабілітації людей з інвалідністю та інші.

Довідка Finance.ua:

  • За даними Держстату, в 2019 році дві третини українців вважали себе бідними. 33,6% – відносили себе не до бідних, але і не до представників середнього класу; середнім класом вважають себе 1,1% громадян.
  • За даними Міністерства соціальної політики, у 2019-му році в Україні за межею бідності проживали 38,5% населення. Але бідність в нашому Міністерстві визначають трохи інакше, ніж у Світовому банку. Цього року рівень бідності може зрости до 45%.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас