Торік найбільш активно кредитувався малий та середній бізнес – Нацбанк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Торік найбільш активно кредитувався малий та середній бізнес – Нацбанк

Кредит&Депозит
180
У 2021 році спостерігалось пожвавлення кредитування, саме в сегменті малого та середнього бізнесу (МСБ) було зафіксовано найбільший приріст.
Про це сказав заступник голови НБУ Олексій Шабан під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Малий і середній бізнес та держава».
«В минулому році ми побачили активізацію кредитування, і саме в сегменті малого та середнього бізнесу ми зафіксували найбільший ріст. Наприкінці минулого року приріст кредитного портфеля МСБ становив 3% рік до року», — сказав Шабан.
У цьому контексті він згадав про програму «Доступне кредитування 5−7-9%», за якою видано понад 10 тис. кредитів на понад 25 млрд грн.
«Статистика каже, що понад 50% кредитів, які отримали клієнти, пішли на реструктуризацію кредитів. Це логічно з огляду на ситуацію з коронакризою», — зауважив Шабан.
За його словами, з цих виданих кредитів, менша частка пішла на інвестиційні програми, однак у Нацбанку вважають, що з пожвавлення економіки, таких кредитів буде видаватися більше. Окрім цього, Шабан висловив сподівання, що ще одна урядова програма, така як кредитування підприємців під державні гарантії, спростить доступ бізнесу до кредитних коштів.
«Ця програма дозволить банкам перекладати частину кредитних ризиків з позичальників на державу, що призведе до здешевлення кредитування», — наголосив Шабан.
До речі, портал Finance.ua проаналізував кредитні пропозиції більшості українських банків. Найкращі ми відібрали в спеціальному сервісі.

Порівняти і підібрати кредит можна тут

За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас