Лазебна обіцяє зростання пенсій в Україні до 7 тисяч гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лазебна обіцяє зростання пенсій в Україні до 7 тисяч гривень

Казна та Політика
1219
Міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що у підході до пенсійного забезпечення потрібно насамперед змінити філософію: не лише держава забезпечує людину, а й громадянин накопичує собі на пенсію.
Про це йшлося на нараді під головуванням президента Володимира Зеленського.
Лазебна розробила систему, за якою не зростатиме дефіцит Пенсійного фонду, однак, за попередніми розрахунками, пенсії можна буде збільшити у 1,5-3 рази.
«Середня пенсія зросте з 3500 до 7000 гривень. Пенсійні кошти, накопичені за трудове життя, переходитимуть у спадщину. Добре, якщо у людини нарешті з’явиться можливість мати альтернативні джерела отримання пенсійних виплат», – сказала вона.
Також вона зазначила, що її відомство активно працює з Міністерством цифрової трансформації над запровадженням електронних сервісів у соціальній сфері – 125 послуг можна буде отримати онлайн.
Нагадаємо, за повідомленням ПФУ, дефіцит Пенсійного фонду зріс до 4,5 млрд гривень. Видатки Пенсійного фонду перевищили надходження на 0,7 мільярда гривень у лютому 2021 року, від початку року дефіцит становить 4,5 мільярда гривень.

Як накопичити собі на пенсію 👛

Раніше міністерка соціальної політики Марина Лазебна повідомляла, що пенсії в Україні можуть скоротитися в 1,5 раза. Так, в Україні без введення обов’язкових накопичувальних пенсій (існуватимуть паралельно з чинними) розмір пенсій скоротиться в півтора раза з 28,7% до 18% від зарплати вже у 2055 році.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні згідно з законом №3623, який підписав президент Володимир Зеленський, пенсії нараховуватимуть автоматично. Не потрібно буде звертатися до Пенсійного фонду, збирати довідки для підтвердження свого стажу. Українці зможуть отримати електронний документ з інформацією про свій стаж в інтернеті. Такий документ може знадобитися, якщо того вимагає роботодавець.
  • Раніше українці назвали прийнятний розмір пенсії середнє значення прийнятного для українців рівня пенсії становить 11 359 гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас