В Україні планують врегулювати ситуацію із заборгованістю за комуналку - план Шмигаля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні планують врегулювати ситуацію із заборгованістю за комуналку - план Шмигаля

Казна та Політика
1425
В Україні отримувачів субсидій може стати більше.
Про це повідомляє урядовий портал.
«Необхідно розробити комплексне рішення, яке дасть змогу погасити вже наявну заборгованість. Водночас держава надалі підтримуватиме тих громадян, хто не може сплачувати за комунальні послуги», — зазначив Прем’єр-міністр.
Які доручення дав Шмигаль:
  • опрацювати можливість розширення кола отримувачів субсидій, зокрема провести відповідну роботу щодо інформування населення про можливість отримання такої допомоги;
  • створити інструмент, який допоможе населенню звіряти розрахунки з постачальником.
Крім того, Глава Уряду доручив Мінфіну разом з Міненерго напрацювати механізм щодо вирішення проблеми протермінованої заборгованості, а Мінрегіону спільно з місцевою владою провести комунікаційну роботу для запобігання подальшого зростання боргів за житлово-комунальні послуги.

Довідка Finance.ua:

  • 342 232 провадження відкрито щодо українців, які не сплатили комунальні послуги у 2020 році. Це на 50% більше ніж у 2019.
  • У січні витрати на субсидії були збільшені майже на 1 млрд гривень. У грудні загальна сума виплат на субсидії склала 6,6 млрд гривень, в січні на субсидії виділено вже близько 7,5 млрд гривень.
  • Незаконні соціальні виплати можуть бути повернуті до державного бюджету. По кожному випадку проводиться додаткова перевірка, після чого будуть звернення до суду.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас