Українцям нагадали, які документи потрібні для вакцинації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям нагадали, які документи потрібні для вакцинації

Казна та Політика
1336
Українці, які прийняли рішення зробити щеплення від коронавірусу, повинні приходити на пункти вакцинації з документами. Буде потрібно пред’явити паспорт та ідентифікаційний код, якщо у охочого щепитися немає декларації з сімейним лікарем.
Про це 25 лютого розповів регіональний координатор по вакцинації в Києві, начальник відділу первинної медико-санітарної допомоги департаменту охорони здоров’я КМДА Василь Животенюк.
На першому етапі щеплення отримають медпрацівники та працівники дитячих установ.
«Якщо у медичного працівника є декларація з сімейним лікарем, то якщо він назве своє ім’я, лікар зможе його знайти в системі. Але ми просимо, щоб всі мали при собі паспорт, щоб не було жодних збоїв», — зазначив Животенюк.
При цьому про документи забувати не варто; паспорт і ІПН потрібні, якщо немає декларації, додав він. Без документів буде неможливо внести людину до електронної системи.
Нагадаємо, в Україні 24 лютого стартувала вакцинація від COVID-19 індійською вакциною CoviShield (виготовлена за ліцензією Oxford/AstraZeneca).

Довідка Finance.ua:

  • В уряді припускають, що ближче до літа можливий комерційний продаж вакцин, що створить можливість для літнього відпочинку українців за кордоном.
  • Побічні ефекти від вакцинації проти COVID-19 схожі на побічні ефекти від вакцинації проти грипу: почервоніння місця введення вакцини, підвищення температури. ВООЗ обіцяє компенсації за побічні ефекти від вакцини проти COVID-19.
  • На кампанію вакцинації українців від коронавірусу Національна служба здоров’я України заклала 1,4 млрд гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас