Голова МОЗ нагадав про можливі побічні ефекти ковід-вакцинації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МОЗ нагадав про можливі побічні ефекти ковід-вакцинації

Особисті фінанси
1512
Побічні ефекти від вакцинації проти COVID-19 схожі на побічні ефекти від вакцинації проти грипу: почервоніння місця введення вакцини, підвищення температури.
Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав в інтерв’ю телеканалу Україна.
«Вони (побічні ефекти. — Ред.) можуть бути різні, наприклад, почервоніння місця, де безпосередньо вводилася вакцина, або у людини може підвищитися температура. Більше того, ми всі звикли до таких побічних ефектів, коли робимо щеплення від грипу», — сказав Степанов.
За його словами, найменша кількість побічних ефектів спостерігається у інактивованих вакцин (коли збудник хвороби культивується в лабораторних умовах, а потім вбивається за допомогою термічної обробки чи хімічних речовин). Такою вакциною, за словами Степанова, є вакцина виробництва Sinovak.
Загалом, як наголосив міністр, кінцевий механізм дії будь-якої вакцини — сформувати у людини імунітет до хвороби.
«Він однаковий (механізм. — Ред.). Просто відрізняється спосіб виготовлення цих вакцин, технологія виготовлення», — сказав Степанов.
Нагадаємо, 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини проти COVID-19 Covishield, яка розроблена Оксфордським університетом та компанією AstraZeneca, яка була закуплена за кошти держбюджету.
Загалом за державний кошт Україна має закупити 12 млн доз вакцини Oxford/AstraZeneca та NovaVax.
Також міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що досягнуто домовленості з Serum Institute про постачання в Україну додаткових 5 млн доз вакцини від коронавірусної хвороби NovaVax.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас