Рада зробила крок до відтермінуквання встановлення лічильників газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада зробила крок до відтермінуквання встановлення лічильників газу

Енергетика
745
Верховна Рада прийняла за основу законопроект № 4248−1, який передбачає продовження кінцевих термінів встановлення індивідуальних лічильників для населення до 1 січня 2023 року. Відповідне рішення підтримали 279 народних депутатів.
«1 січня 2021 року закінчився термін встановлення суб’єктами господарювання, що здійснюють розподіл природного газу, лічильників газу для населення… прийняття законопроекту пропонується з метою захисту прав споживачів по послугах поставки природного газу для приготування їжі і усунути відповідні ризики відключення газу», — заявив під час представлення законопроекту нардеп від «Слуги народу» Сергій Гривко.
За його словами, основний (4248) і альтернативний (4248−1) законопроекти подовжують терміни встановлення газових лічильників.
«Але в альтернативному доповнені певні технічні норми, які роблять законопроект трохи кращим», — додав Гривко.
Як зазначають автори законопроекту, відсутність індивідуальних приладів обліку газу та необґрунтований рівень чинних норм споживання для категорії побутових споживачів, не обладнаних приладами обліку, не є мотивуючим фактором для реальної економії ресурсів, що в свою чергу призводить до збитків всіх суб’єктів господарювання.
Згідно з пояснювальною запискою, проект закону пропонує перегляд і подовження кінцевих термінів встановлення індивідуальних лічильників для населення до 01.01.2023.

Довідка Finance.ua:

  • У січні парламентарії прийняли в цілому законопроект про зміни до Держбюджету на 2021 рік щодо компенсацій українцям у зв’язку з підвищенням тарифів на електричну енергію, але компенсувати високі тарифи будуть не всім.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас