В Україні пропонують зменшити розмір ЄСВ для бізнесу, який буде працевлаштовувати пенсіонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні пропонують зменшити розмір ЄСВ для бізнесу, який буде працевлаштовувати пенсіонерів

Казна та Політика
988
На сайті Верховної Ради зареєстровали законопроект № 4688 щодо стимулювання працевлаштування громадян пенсійного віку.
«Держава повинна створити відповідні можливості для працевлаштування осіб пенсійного віку. Такі заходи дозволять, з одного боку, збільшити доходи таких осіб, підвищити рівень їхнього життя, а з іншого — зменшити соціальну напругу в суспільстві», — пояснюють автори проєкту закону.
Мета законопроєкту:
  • збільшення можливостей для підвищення доходів осіб пенсійного віку та зменшення соціальної напруги в суспільстві.
Завданням проєкту є створення матеріального стимулу для роботодавців при прийнятті на роботу осіб пенсійного віку, а також збереження працевлаштування таких осіб.
Що пропонують:
  • внести зміни до статті 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» в частині зменшення розміру єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для осіб, які досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію за віком.
Відповідно до документу, єдиний внесок для підприємств, установ і організацій, фізичних осіб — підприємців, у тому числі тих, які обрали спрощену систему оподаткування, в яких працюють особи, які досягли пенсійного віку та отримують законну пенсію, встановлюється у розмірі 9,573% визначеної пунктом 1 частини першої статті 7 цього Закону бази нарахування єдиного внеску.

Довідка Finance.ua:

  • Українцям пояснили, коли буде переглянуто та збільшено розміри пенсій пенсіонерів органів місцевого самоврядування.
  • Радник міністра соціальної політики України Микола Шамбір розповів, чи мають можливість українські заробітчани отримати пенсії, якщо вони працювали в інших країнах.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн 💸

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас