Власник будинку автоматично отримує право на земельну ділянку – Рада ухвалила закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Власник будинку автоматично отримує право на земельну ділянку – Рада ухвалила закон

Казна та Політика
20018
Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №0850, який передбачає автоматичний перехід права на земельну ділянку при переході права власності на будівлю.
За відповідний законопроєкт проголосували 297 народних депутатів.
Що встановлює закон:
  • “автоматичний” перехід прав користування земельною ділянкою при переході права власності на розташовану на ній будівлю або споруду до нового власника майна.
Терміни:
  • законом встановлюються строки для звернення набувача будинку до власника земельної ділянки з пропозицією передати йому в користування відповідну земельну ділянку (10 днів з дня державної реєстрації права власності на об’єкт нерухомості), а також терміни для розірвання попереднього і укладення нового договору з власником такої земельної ділянки (не пізніше 30 днів з дня державної реєстрації права власності на об’єкт нерухомості).
Для здійснення забудови оформлення права на земельну ділянку є необхідною умовою.
Таким чином, якщо об’єкт незавершеного будівництва був переданий іншій особі (проданий, успадкований), то без переоформлення прав на землю (в тому числі права оренди), здійснення будівництва буде незаконним.

Довідка Finance.ua:

  • Аналітична платформа EasyBusiness вважає, що через 10 років після запуску ринку землі її вартість досягне 4−4,5 тис. доларів за 1 га.
  • Всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном, мають сплачувати обов’язкові платежі або податки державі.

Закон про землю – що потрібно знати звичайному українцю

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас