З 1 вересня Україна перейде в режим paperless — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 вересня Україна перейде в режим paperless

Особисті фінанси
1979
З 1 вересня 2021-го держоргани в Україні не зможуть вимагати паперові документи, якщо людина має їх у смартфоні. Україна перейде в режим paperless.
Про це повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації.
За словами очільника Мінцифри Михайла Федорова, світ безповоротно переходить в онлайн, а Україна не лише не відстає у цьому, але й задає свій темп.
«Це коли держава не має права вимагати документ у людини, якщо він вже є в будь-якому державному реєстрі», — зазначив Федоров.
На практиці це означає, що цифрові документи громадянина мають діяти завжди і скрізь.
Що означає режим paperless:
  • будь-яку послугу можна отримати онлайн;
  • всі органи влади зможуть працювати з електронними документами, що мають інтерфейс перевірки необхідної інформації в держреєстрах;
  • увесь бізнес оцифровує свої внутрішні процеси.
«Для успішної цифровізації важливо вирішити питання із захистом персональних даних… Ми маємо всі шанси зафіксувати новий бренд країни — бренд держави у смартфоні», — підсумував Федоров.

Довідка Finance.ua:

  • У Міністерстві цифрової трансформації пріоритезували законопроєкти, які ще будуть допрацьовувати в парламенті, і намагатимуться ухвалити цього року. За посиланням можна знайти 7 найголовніших документів, які розробляє Мінцифри.
  • У Кабміні анонсували запуск в 2021 році національної платформи е-демократії «ВзаємоДія».
  • Також віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував нові цифрові проєкти та сервіси, які запустить Мінцифри в першому кварталі 2021 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас