Коли з'явиться повністю автоматична реєстрація ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли з'явиться повністю автоматична реєстрація ФОП

Казна та Політика
848
Завдяки цифровим продуктам ми зможемо зробити Україну найзручнішою у світі державою для людей та бізнесу. Можливість взаємодії з державою у кілька кліків буде закріплена законодавством, а державними онлайн-послугами користуватимуться 90% українців.
Про це розповів Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв’ю для видання MC.Today.
«Трансформація повинна стати релігією кожного міністерства. Там повинні працювати менеджери, що розглядають усі завдання з точки зору того, як зробити їх швидшими та дешевшими. Потрібно все спрощувати, змінювати суть процесів, щоб не важливо було, хто прийшов до влади, і все рухалося за окресленим шляхом», — сказав Михайло Федоров.
Михайло Федоров розповів, як Мінцифри переводить держпослуги в електронну форму на прикладі онлайн-реєстрації ФОП, що однією з перших з’явилася на порталі Дія. Команда переписувала нормативно-правові акти та ініціювала зміни до законодавства, малювала веб-інтерфейс послуги на порталі та під’єднувала її до реєстрів Мін’юсту.
Що змінилось. Процес відкриття ФОП скоротився з 30 до 3 етапів. За 8 місяців існування онлайн-послуги на порталі Дія нею скористалися вже понад 200 тисяч українців. Рік тому лише 4−6% приватних підприємців відкривали бізнес онлайн, зараз це близько 50%.
Мінцифри працює над повною автоматизацією реєстрації ФОП. Для цього у Верховній Раді вже зареєстровано законопроект. Повністю автоматична реєстрація ФОП на порталі Дія стане доступною вже навесні 2021 року, зазначив він.
Міністр цифрової трансформації також розповів про інший великий проект для бізнесу — Дія City. Мінцифри створює привабливу податкову систему для розвитку IT-бізнесу та креативної галузі в Україні. Це стане стимулом для IT-компаній працювати повністю легально, не ховаючи своїх співробітників за ФОП, а офіційно працевлаштовувати в компанію.
«Зараз наша мета — створити MVP, який покаже, що буде, якщо не збільшувати податки, а зменшувати, і в майбутньому масштабувати проект на всю країну. Ми точно не хочемо нічого зламати, натомість легалізуємо те, що вже успішно працює», — підкреслив міністр цифрової трансформації.

Довідка Finance.ua:

  • Мінцифри анонсувало нову функцію у мобільному додатку «Дія» — е-пенсії. Що планують: змінити положення Пенсійного Фонду, які містять вимоги щодо особистого подання інформації; скоротити кількість документів, щоб майбутні пенсіонери не витрачали час на їх пошуки, сканування чи копіювання; забезпечити взаємодію держреєстрів, щоб інформація про трудовий стаж, інвалідність та інші важливі дані підтягувалася автоматично.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас